Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kadar faktörlere demetlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz yüksek bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri sınai tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek bâtınin kullanılmaktadırlar.

Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o dönem lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları prezantabl olarak mimarilmalıdır. Kapının onat çdüzenışmasını kurmak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın yahut ivedi hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında tek kenarıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın bapsı ne bakım mimarilmalıdır? Yangın bapları mazbut bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin pek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının denetleme edilmesini yürekerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara makul biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve Yangın Kapısı montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangın merdivenine giriş ile tabaka sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü temel alınır.

Görmüş olacaksınız ki bu kerte yüksek nitelikli yangın kapılarını en şayeste fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Montaj: Yangın bapsı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page